به گزارش گروه فرهنگی بصیرت به نقل از خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، همزمان با میلاد پیامبر خاتم حضرت محمد(ص) سیامین کنفراس وحدت اسلامی با موضوع «وحدت و ضرورت مقابله باجریانهاى تکفیرى» شامگاه دیشب (شنبه ۲۷ آذر) با حضور ۲۲۰ شخصیت برجسته جهان اسلام از ۵۴ کشور و یکصد تن از شخصیتهای اثرگذار داخلی در سالن مرکز همایشهای صدا و سیما به کار خود پایان داد.
بیانیه پایانی سیامین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی توسط منوچهر متکی معاون امور بینالملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی قرائت شد.
در ابتدای این بیانیه آمده است: نشست شورای عالی مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی که با حضور اعضای ایرانی و خارجی برگزار شد و چالشهای فراروی مسلمانان در عصر حاضر مورد بحث و بررسی قرارگرفت. حاضران بر بررسی دستاوردهای مجمع در سال گذشته پرداخته و خواستار اجرای طرحهایی ضروری شدند که در راستای برطرف کردن شکافها و سامان دادن به امور در جهان اسلام بود.
این بیانیه با اشاره به کمیسیونهای برگزار شده در روز دوم کنفراس وحدت میافزاید: نشست کمیسیون مساعی حمیده که با مشارکت شخصیتهای برجسته و کارا در جوامع اسلامی برای حل اختلافات و بررسی کانونهای فتنه در جهان اسلام و ایجاد صلح در میان برادران متنازع برگزار شد. همچنین نشست کمیسیون علمای مقاومت که با مشارکت گروهی از علمای معتقد به لزوم حفظ روح مقاومت در میان فرزندان امت اسلامی و علمایی که بر این اعتقادند که زندگی در مقاومت نهفته بوده و بقا و ماندگاری امت اسلامی و تداوم روند فرهنگی آن منوط به مقاومت در مقابل عوامل ویرانگر، نابود کننده و ذلت آور است، برگزار شد و شرکت کنندگان در این کمیسیون به بررسی اتهامات و تلاشها برای خدشهدار کردن چهره آن پرداخته و بر این امر تاکید کردند که حمله علیه مقاومت به دلیل پیروزیهای چشمگیر آن بر عوامل و عناصر مخالف است.
در ادامه بیانیه سیامین کنفراس وحدت اسلامی آمده است: دهمین نشست شورای عالی بیداری اسلامی به بررسی چالشهای ناشی از مهار و تلاشها برای بیمحتوا کردن، و خدشهدار نمودن و نفوذ علیه بیداری اسلامی و راههای مقابله با آن پرداخت. نشست مجمع عمومی که محوریترین نشست و جلسه این دوره بوده و طبق قانون مجمع عمومی کار خود را در چهار کمیسیون چالشها، رسانهها، اقلیتها و زنان ساماندهی نمود و نتایج حاصله از نشستهای کمیسیونهای مزبور در اختیار کمیته تدوین کنفرانس قرارگرفت.
این بیانیه میافزاید: وحدت اسلامی ضرورتی برای رویارویی با جریانات تکفیری عنوان اصلی این دوره از کنفرانس بود که موضوعاتی از قبیل اندیشه تکفیری، نتائج اندیشه تکفیری بر وحدت مسلمانان، خطرات اندیشه تکفیری بر آرمان فلسطین و موانع ناشی از اندیشههای تکفیری بر سرراه تحقق اهداف امت اسلامی در ایجاد «تمدن نوین اسلامی» مورد بحث و بررسی قرارگرفت و شرکت کنندگان در این کنفرانس افتخار داشتند که با مقام معظم رهبری حضرت آیت الله سید علی خامنهای دیدار نموده و به سخنان ارزشمند و ارشادات معظم ایشان گوش فرادهند.
در پایان برگزاری سیامین کنفراس وحدت اسلامی، شرکت کنندگان به مصوبات زیر دست یافته و توصیههایی را اعلام داشتند:
۱ - لزوم افزایش تلاش علما و متفکران و همکاری آنان برای ارائه چهره درخشان از اسلام و مفاهیم انسان دوستانه آن که از فهم عمیق و درک صحیح و اصیل از قرآن و سنت.
۲- لزوم تشکیل مراکز مطالعات روانی، اجتماعی و فکری انحرافات اعتقادی تکفیریها و بیماریهای روانی و عقدههای اجتماعی آنان برای دستیابی به نتایج عملی برای حل این پدیده خطرناک و خشکاندن عوامل بروز و ظهور آن.
۳- تاکید بر اهمیت پیگیری فعالیت رسانههای ارتباط جمعی ترویج کننده افکار تکفیری، بیان منابع مالی آنان و اهتمام ورزیدن به پاسخگویی به شبهههایی طرح شده از سوی آنان .
۴- شرکت کنندگان ضمن محکوم کردن فتاوای تکفیری علمای درباری، علماء، متفکران و مراکز اسلامی را دعوت کردند تا با صدور فتوای دروغین بودن فتاوای صادره از سوی روحانیون درباری، حامیان آنان و ارتباط تاریخی و مالی آنان با شجره ملعونه را در جهان اسلام افشا نمایند.
۵- شرکت کنندگان ضمن بررسی اقدامات جریانات تکفیری و تاثیر آن در متلاشی نمودن وحدت صفوف مسلمین، دشمن طلبی علیه سایر مذاهب و ایجاد حقد و کینه و کشتار و خونریزی تاکید کردند که اندیشه تکفیری بزرگترین خطر پیش روی وحدت میان مسلمانان بوده لذا میبایست تمامی کسانی که به تقریب بین مذاهب و به وحدت گروههای امت اسلام اعتقاد دارند، رویارویی و مقابله با تکفیریها را در سرلوحه اهتمامات خود قرار دهند.
۶- شرکت کنندگان ضمن بررسی توطئه استعمارگران و طاغوتها در جهان اسلام برای به ذلت کشاندن و ایجاد تفرقه در میان صفوف مسلمانان به بیان ارتباط تنگاتنک دشمنان بین المللی و منطقهای امت اسلامی و جریانات تکفیری پرداخته و امت اسلامی را به بیداری و هوشیاری و بصیرت در مقابل این طرح استعماری جدید فراخواندند.
۷- شرکت کنندگان ضمن محکوم کردن شعارهای تکفیریها مبنی بر دفاع از یک مذهب خاص و دشمنی با مذهبی دیگر تاکید نمودند که تروریسم تکفیری دینی نداشته لذا علمای و روحانیون کلیه مذاهب را به محکوم کردن تلاشهای تروریستهای تکفیری و اعلام برائت از آنان فراخواندند.
۸- شرکت کنندگان در کنفرانس تاکید نمودند که جریان تروریسم تکفیری خطری بسیار بزرگ برای آرمان فلسطین بشمار رفته که موجب به فراموش سپردن و به حاشیه راندن آن و ترغیب نمودن دشمن صهیونیستی برای افزایش سرکوب ملت فلسطین میشود لذا در راستای مقابله با موج تروریسم تکفیری، امت اسلامی میبایست اهتمام بیشتری را به آرمان فلسطین و توجه بیشتری را به گروههای فلسطینی مبذول داشته و راه را بر هرگونه توطئه جدیدی علیه مسئله اصلی و سرنوشتساز جهان اسلامی ببندند.
۹- از آنجا که یکی از اهداف طراحان ایجاد جریانهای مقاومت اسلامی و مقاومت ملی برای آرمان فلسطین است، بر امت اسلامی است که به بیان تفاوتهای فراوان میان تلاش برای دفاع از خاک، ناموس و ارزشهای انسانی و اقدامات این جریانات وحشی برای هدف قراردادن افراد بیگناه و سوزاندن تر و خشک و نابودی انسانها و نسلها و تعدی به افراد بیگناه و ارائه چهرهای زشت از اسلام و مسلمانان، بپردازند.
۱۰- شرکت کنندگان در کنفرانس با بیان اینکه جریانات تروریستی تکفیری حاصل عقب ماندگی فرهنگی جهان اسلام است که ناشی از سقوط مسلمانان در مقابل تهاجم استعمار میباشد بر لزوم از سرگیری روند فرهنگ و تمدن نوین اسلامی بعنوان بهترین راه نابودی اینگونه پدیدههای انحرافی تاکید نمودند.
۱۱- شرکت کنندگان با اشاره به سخنان ارزشمند مقام معظم رهبری حفظه الله در نشست سال گذشته وحدت اسلامی مبنی بر ایجاد تمدن نوین اسلامی، آن را تاکیدی از سوی معظم له بر ارتباط وحدت امت اسلامی با تمدن نوین اسلامی دانسته و خواستار اهتمام بیشتر به مسئله فرهنگ و تمدن آینده امت اسلامی شدند.
۱۲- در شرایط بحرانی و تلخ کنونی که از سوی جریانهای تکفیری ایجاد شده بر علماء امت اسلامی است که با افزایش تلاش خود در جهت نشاط هر چه بیشتر جنبش حیات بخش اسلام کوشیده و امت اسلام را برای دستیابی به هدف متعالی خود و تحقق وحدت محدوده تمدنی اسلام و از سوگیری تمدنی آن ترغیب نمایند.
۱۳- شرکت کنندگان در کنفرانس پیشنهاد دادند تا با تشکیل سازمانی تحت عنوان «سازمان جهانی فرهنگ و تمدن نوین اسلامی» آن را مسئول ترویج افکار فرهنگی آینده امت اسلامی بدانند. لذا از صاحبان فکر و اندیشه ناب فرهنگی و از سایر فرزندان امت اسلامی میخواهد تا پس از تشکیل سازمان مربوطه با آن همکاری نمایند.
۱۴- شرکت کنندگان در اجلاس اتهامات وارده شده به جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تحریک فرقهای را محکوم نموده و تاکید کردند که خط مشیهای اتخاذ شده از سوی این کشور قابل تقدیر بوده و اینکه ایران صرف نظر از گرایشهای فرقهای و دینی در کنار مظلومین و مستضعفین قرارداشته است و مواضع این کشور در قبال ملت مظلوم فلسطین و مسلمانان بوسنی و هرزگویین و موارد بسیاری عبور کرده گواه این مطلب است که مواضع جمهوری اسلامی ایران برخاسته از منطق رسالت که همانا قرارگرفتن در کنار مظلومین است.
۱۵- شرکت کنندگان اجلاس خواستار افشای تاریخ قدیم ومعاصر امت اسلامی اعم از طرحهای تحرفی، پویا و یگانه پرستی بمنظور روشن شدن اهتمام تمدن ساز مسلمانان شده و حذف شبهات ایجاد شده در اسلام و مسلمین که با تحریک گروههای تکفیری صورت میگیرد را خواستار شدند.
۱۶- شرکت کنندگان در اجلاس تعرض جهان اسلام و تقسیم فرقهای و قومی منطقهای را محکوم نموده و از افراد مخلص و صادق امت اسلامی میخواهند تا نسبت به وحدت تمدن ساز تأکید نمایند. و اینکه این امت در فرهنگ خود، آداب و رسوم، آرمانها، آرزوها و دردهای خود، امت واحدهای است و فقط در این صورت است که میتواند خود را به پیامبر خاتم منسوب نماید. در غیر این صورت در تقبیح چیزی شبیه پیامبر نیست.
۱۷- شرکت کنندگان در اجلاس بر لزوم رسوا نمودن شیعه انگلیسی و بوقهای آنان و اهل تسنن امریکایی و بوقهای آنان تاکید کرده و لزوم آگاهی و بصیرت در برابر رسانههای آنان را مورد تاکید قرار دادند.
۱۸- شرکت کنندگان در اجلاس پیروزیهای مقاومت ملت عراق و ملت سوریه علیه تروریسم و تبریک گفته و با امید به خداوند و فداکاریها این دو ملت وحمایت امت اسلامی در پاکسازی کامل دو کشور (عراق و سوریه) از تروریسم تاکید میکنند.
۱۹- شرکت کنندگان در اجلاس کشتار روزانه ملت یمن و نابودی انسانها و نسلها را محکوم نموده و از محافل بین المللی میخواهند تا فوراً برای نجات ملت مقاوم وصبور یمن و تجاوزی که با آن روبرو هستند، دخالت کنند.
۲۰- شرکت کنندگان در اجلاس نسبت به تجاوز صورت گرفته علیه حقوق شهروندان بحرینی و اقدامات خشونت بار در حق بیگناهان این کشور، ابراز و انزجار و تأسف نموده و پاسخ مثبت به خواستههای ملت بحرین و حقوق مشروع و قانونی آنها را خواستار شدند.
۲۱- این اجلاس از وزارتخانه آموزش و پرورش جهان اسلام میخواهد تا موضوع وحدت مسلمانان و تقریب میان مذاهب آنها را بعنوان یک واحد درسی در کتابهای آموزشی قرار داده و از آنها میخواهد تا اجلاسها و موسساتی را بمنظور تقریب در سراسر جهان بمنظور گسترش فرهنگ تقریب ایجاد کنند.
۲۲- شرکت کنندگان در اجلاس اقدامات تروریستی گروهای تکفیری علیه اقلیتهای غیر مسلمان در جهان اسلامی ما را محکوم نموده تاکید میکنند که مسلمانان همواره هم زیستی همراه با صلح و آشتی با غیر مسلمانان و پیروان سایر ادیان در تمامی کشورها اسلامی داشتهاند و اینکه غیر مسلمانان نقش آشکاری در جنبش تمدن اسلامی داشتهاند.
۲۳- شرکت کنندگان در اجلاس اقدامات سرکوبگرانه علیه اقلیات مسلمان در برخی کشورهای غربی و اعمال تهدید و ترساندن آنها را محکوم کردن و از دولتهای این کشورها میخواهند تا نسبت به شعارهای خود در احترام به آزادی و کرامت انسان در خصوص شهروندان مسلمان، متعهد باشند.
۲۴- شرکت کنندگان در اجلاس تعرض مسلمان به قتل و آوارگی در برخی کشورها و سرکوب مسلمانان در میانمار را بشدت محکوم نموده و سکوت محافل بینالمللی در قبال آنچه بر سر مسلمانان در آنجا میآید را محکوم مینمایند.
۲۵- شرکت کنندگان در اجلاس خواستار احترام به آزادی زنان در استفاده از پوشش اسلامی و حفظ عزت و کرامت آنان شده و هرگونه تجاوز به این آزادیها را محکوم میکنند. همچنین تاکید میکنند که شریعت اسلامی حفظ و حراست از زنان و شخصیت انسانی و عزت آنها را و فعال کردن نقش اسلامی آنها در ساختن نسلها و جامعه عزیز وبزرگوار، مورد تاکید قرار داده است.
۲۶- شرکت کنندگان در اجلاس تاکید کردند که بر همه ما واجب است تا در پایان سومین دهه از اجلاس وحدت اسلامی از مقام شامخ پیشگامان تقریب که به رحمت الهی رفتهاند و تلاشهای بیشائبهای در زمینه تقریب داشتهاند، تمجید شده و بدون ذکر نصب از آنها یادی شود مثل شیخ عبدالمجید سلیم و شیخ محمود شلتوت و سیدحسین بروجردی و شیخ حسین کاشف الغطاء و شیخ محمدتقی قمی و سید روح الله موسوی خمینی و سید محمد باقر حکیم وسید محمد حسین فضل الله وشیخ محمود کفتار و شیخ مهدی آصفی و سید مرتضی عسکری رحمت الله که بهترین پاداشهای الهی را برای آنان خواستاریم.
۲۷ - شرکت کنندگان در کنفرانس، با تشکر و تقدیر از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای تحقق وحدت امت اسلامی و تقریب بین مذاهب اسلامی، امام راحل روح الله الموسوی الخمینی را بیش از حرکت تقریب و احیاء در جهان معاصر دانسته و با تمجید از مقام شامخ وی از مواضع پیشتازانه خلف صالح او امام خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی را در جهت خنثی سازی فتنههای تفرقهبرانگیز و دعوت عملی و زبانی برای وحدت، عزت و کرامت امت اسلامی و بازگرداندن نقش آن در صحنه بشریت تجلیل نمودند.
منبع:
آخرین نظرات