برگزاری پیش نشست کرسی آزاداندیشی تحصیل - اشتغال(دانشگاه قم - مدرسه علمیه حضرت آمنه سلام الله علیها)
تفاوت زنان و مردان را برداشته اند!
اولین پیش نشست کرسی آزاد اندیشی با عنوان تحصیل- اشتغال با حضور دکتر غلامی کارشناس مطالعات زنان در تاریخ 3/12/96 با تعامل دانشگاه به منظور همکاری و وحدت حوزه و دانشگاه درمدرسه علمیه حضرت آمنه–س- برگزارشد.
دکتر غلامی در ابتدای جلسه گفت: بحث اشتغال زنان و تأثیر بر سبک زندگی از مباحث پردامنه ای است که لازم می باشد به الگوی زن مسلمان ایرانی و وضعیت آن در جامعه و ارتباط عمیق آن با حاکمیت جامعه پرداخته شود.
وی بیان کرد :لازم است ابتدا درباره الگوهای زن شرقی و غربی که ناکارآمدی آن مشخص است بحث شودوسپس پیامدهای اجرایی الگوهای ناکارآمد مشخص گرددوبعد از آن بایدتوجه کردکه در متون دینی چه نگاهی به زن در خانواده وجود دارد و در نهایت باید مختصات الگوی سوم زن که همان زن مسلمان است بیان شود تا در باره الگوی زن مسلمان ایرانی و رابطه آن با اشتغال زنان و تأثیر آن بر سبک زندگی بحث گردد.
حجت الاسلام و المسلمین غلامی در مورد عدم تمایل به فرزند آوری در عصر حاضراشاره کرد :
یکی از علل اصلی آن نگرانی زنان پیرامون تغییر و تحولات اندامی است .همچنین وی محدود شدن جغرافیای خانواده ، افقی شدن سیستم خانواده و فرزند سالاری را از دلایل دیگر دانست.
وی در ادامه اظهار داشت که در زمان پیامبر گرامی اسلام(ص) ، برخی مشاغل برای زنان وجود داشته است و سیره مؤید اشتغال برای زنان می باشد،اماآنچه در مورد اشتغال زنان در صدر اسلام شاهد آن بودیم وجود حریم عمومی و با ویژگی های خاص و انتخاب برخی مشاغل، متناسب با جسم و روحیه زنان مطرح بوده است که امروزه کمتر شاهد چنین مختصات و تمایزی برای اشتغال زنان می باشیم.
غلامی در مورد دیدگاه اسلام با دیدگاه فمینیستی درباره اشتغال زنان بیان کرد :
مهم سیاست های اشتغال است که وجه تمایز این دو دیدگاه مطرح می باشد.در نگاه فمینیستی و نگاه زن مدرن، به مشاغل خانگی زن به صورت تحقیر آمیزنگریسته می شود.همچنین زنان به دنبال ظاهر مردانه هستند که بر این اساس سالن های بدنسازی رونق گرفته و سیاستمدار شدن برای زنان به عنوان ارزش تلقی می گردد.
وی مهم ترین نقد را به نگاه فمینیستی برداشته شدن تفاوت های زنان از مردان دانست ودر مورد دیدگاه اسلامی به اشتغال زنان اظهار نمود که اسلام نگاه مشروط به اشتغال آوری زنان دارد و علاوه بر تأیید و جواز کارهای متناسب با روحیه زنان،برای کاردر خانه ارزش قائل است و تأکید اصلی بر تربیت فرزند دارد.
استاد دانشگاه در مورد انواع نقد در عرصه زنان در زمینه مبانی،پیامدها و آموزه ها اظهار نمود:
پرداختن به پیامدها مهم تر است.
در پایان وی به سؤالات حاضران پاسخ داد و منابع مرتبط به بحث زنان را معرفی کرد.
آخرین نظرات